Hakovani hakeri – ukradeni podaci 300.000 korisnika foruma za krađu kreditnih kartica

„Karding mafija“, forum za trgovinu ukradenim kreditnim karticama, hakovan je i objelodanjeni su nalozi 300.000 korisnika.

Krađa i trgovanje kreditnim karticama unosan je biznis, a rijetko čemu se hakeri više raduju nego kad uspiju da hakuju kolege. U najnovijem takvom slučaju, otkrivene su imejl i IP adrese, korisnička imena i prikrivene lozinke 297.744 korisnika.

Specijalizovana služba za praćenje bezbjednosti podataka Have I Been Pwned objavila je da se napad desio prošle nedjelje.

Na forumu „Karding mafija“ i njegovom javnom nalogu na Telegramu, međutim, nisu postavljena upozorenja povodom toga. Forum ima 500.000 korisnika.

Troj Hant, osnivač Have I Been Pwned, rekao je portalu Maderbord da je potvrdio da je hakovana baza podataka. Takođe je primjetio da se među hakovanim podacima nalaze imejl adrese Mejlinatora – službe koja omogućava bilo kome da napravi „potrošne“ jednokratne imejl naloge.

Hant je ubacio te adrese u forum, koristeći se opcijom „zaboravljena lozinka“ i video da su ti imejlovi prepoznati kao validni na forumu.

Obično se imejl adrese na Mejlinatoru prave za jedan zadatak i ne koriste se više puta. Činjenica da se te adrese nalaze u hakovanoj bazi podataka i takođe ih prepoznaje forum ukazuje da su hakovani podaci legitimni.

„Ovo je još jedna priča o hakovanim hakerima“, kaže Hant.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.