Gradu fale građevinci i instalateri /VIDEO/

U novu školsku godinu na području Bijeljine trebalo bi da bude upisano oko1.000 učenika  raspoređenih u oko 42 odjeljenja u šest srednjih škola, što je povećanje u odnosu na ovu školsku godinu pokazuju trenutni podaci.  O usklađivanju upisne politike sa potrebama tržišta rada razgovaralo se u Bijeljini s ciljem sagledavanja stanja na evidenciji Zavoda za zapošljavanje ali i  upisnoj politici  srednjih škola.

Nadležni u srednjim školama smatraju da je potrebno uskladiti ove politike, ali da se mora voditi računa o balansu prilikom odabira zanimanja.

U Udruženju “Preduzetnik” smatraju da ovi sastanci daju određene rezultate  posebno kada je riječ o deficitarnim zanimanjima.

S obzirom da je Bijeljina veliko gradilište , sva zanimanja iz oblasti građevine i dalje su deficitarna na području Bijeljine. Takođe elektro i vodoinstalateri, mesari i serviseri bijele tehnike traženi  su na tržištu rada . Srednja stručna škola u Janji upisaće pola odjeljenja slastičara , što je upravo rezultat ovih sastanaka.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.