Gradsko pozorište „Semberija” sprema novu predstavu

Direktor Gradskog pozorišta „Semberija” Ivan Petrović i reditelj Dušan Tuzlančić razgovarali su sa predstavnicima Gradske uprave o trenutnim aktivnostima najmlađe ustanove kulture u Bijeljini, a ovom prilikom precizirani su budući načini unapređenja rada u organizacionom, kadrovskom, prostornom i finansijskom smislu.

Petrović je istakao da, iako je ljeto uglavnom neradno u pozorištima, bijeljinski glumci uprkos pandemiji virusa korona, rade na novim projektima.

– U toku su probe za izvođenje predstave „Golubija vremena” po motivima djela Branka Ćopića, u režiji Milivoja Mlađenovića, a premijera je predviđena za početak septembra – naveo je Petrović.

Tuzlančić je naglasio da je cilj Gradskog pozorišta „Semberija” da u radu slijedi najsavremenije svjetske pozorišne prakse, u čemu očekuju i punu podršku Grada.

– Danas smo prezentovali višegodišnje razvojne planove bijeljinskog Pozorišta, a oni podrazumijevaju stalan napredak u narednih osam godina, uz poštovanje Zakona o pozorišnoj djelatnosti Republike Srpske – kaže Tuzlančić.

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izrazio je zadovoljstvo zbog sistematičnosti razvojnog plana koji je sačinilo rukovodstvo Gradskog pozorišta i istakao da će već tokom jeseni biti obezbijeđeni uslovi za realizaciju nekih ciljeva.

– Izuzetno sam zadovoljan energijom koju sam osjetio u ovoj ustanovi kulture. Na političkoj sceni su se stekli uslovi da se pozabavimo unapređenjem svih segmenata života građana Semberije i na tome ćemo zajedno raditi – najavio je Đurđević.

Zamjenik gradonačelnika Bijeljine Marko Mihajlović poručio je nakon sastanka da će Gradska uprava podržati razvoj Pozorišta, kao ustanove koja predstavlja „ogledalo svakog ozbiljnog grada”.

– Semberija će maksimalno iskoristiti sve potencijale koje je stvorila sinergijom svih nivoa vlasti i siguran sam da ćemo maksimalno podržati ovu vrstu projekta za budućnost – dodao je Mihajlović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *