Gradsko groblje: Povećan broj sahrana za 10 odsto u odnosu na prošlu godinu /VIDEO/

Već četiri godine  na novom gradskom groblju u Bijeljini se  intenzivno vrše radovi. Javno-komunalno preduzeće Gradsko groblje upravlja sa dva gradska groblja, te tri seoska. Planirano je da u narednom periodu preuzme održavanje svih seoskih grobalja koja su u vlasništvu grada Bijeljina, a koja su bila pod ingerencijom Mjesnih zajednica. Dokle se stiglo sa ovim poslovima, koliko je ukopa bilo ove godine i da li će doći do povećanja cijena za zakup grobnih mjesta?

Već četiri godine  na novom gradskom groblju u Bijeljini se  intenzivno vrše radovi. Dolaskom novog menadžmenta polovinom avgusta mjeseca ove godine preduzete su određene aktivnosti i počelo rješavanje problema na saniranju dugovanja preduzeća u iznosu od  preko 400.000 KM, kaže Radenko Todorović- v.d. direktora JKP “Gradsko groblje”, Bijeljina.

Do kraja ove godine zaposleni će preseliti u Novu poslovnu zgradu koja se nalazi na Novom groblju.

U predhodnom periodu završeni su svi neophodni poslovi na izgradnji gradske mrtvačnice , objekta koji je urađen po savremenim standardima.

Iako se čini da je u Semberiji povećan broj smrtnih slučajeva u ovom preduzeću kažu da nije riječ o značajnijem broju u odnosu na predhodnu godinu.

Javno-komunalno preduzeće Gradsko groblje upravlja sa dva gradska groblja Pučile i Novo groblje , te tri seoska u mjesnim zajednicama Velika Obarska,  Dvorovi i Ćipirovine. Planirano je da u narednom periodu preuzmu  održavanje svih seoskih grobalja koja su u vlasništvu grada Bijeljina, a koja su bila pod ingerencijom Mjesnih zajednica.

Gradsko groblje u Bijeljini ima potpisan Ugovorom sa novosadskim gradskim grobljem o obavljanju usluge kremiranja pokojnika.

On kaže da se sahrane obavljaju uglavnom na novom gradskom groblju i u ranije zakupljenim grobnicama na gradskom groblju u Pučilama. Cijene su ostale iste i nije planirana njihova korekcija.

Cijena održavanja grobnog mjesta na gradskim grobljima na godišnjem nivou je 10 maraka plus PDV .

Na gradskim grobljima Pučile i Hase cijena zakupa jednog  grobnog mjesta je oko 300 KM , dok je u seoskom području oko 58 maraka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *