Gradski štab za vanredne situacije: Banju Dvorovi isključiti iz kovid sistema

Gradski štab za vanredne situacije Grada Bijeljina je na sjednici održanoj 24. maja 2021. godine zaključio da se epidemiološka situacija na području Grada Bijeljina poboljšava i stabilizuje, s obzirom na to da se znatno smanjuje broj zaraženih, kao i hospitalizovanih lica.

Tog dana je u Gradu Bijeljina bio 461 aktivni potvrđeni slučaj virusa korona, a u kovid odjeljenjima JZU Bolnica „Sveti Vračevi” Bijeljina bilo je smješteno 46 pacijenata. Na osnovu ovih podataka, predloženo je da JU Banja „Dvorovi” Dvorovi izađe iz kovid-sistema.

Na sjednici Štaba je donijet zaključak da tročlana delagacija Grada Bijeljina – gradonačelnik Ljubiša Petrović, predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević i direktor Banje „Dvorovi” Milorad Zekić sa Vladom Republike Srpske i nadležnim republičkim institucijama razgovara o rješavanju problema oko finansiranja troškova koje je Banja „Dvorovi” imala, dok je skoro punih 7 mjeseci bila u funkciji kovid-bolnice.

Ovom prilikom je napomenuto da je od Republičkog štaba za vanredne situacije i nadležnih institucija u više navrata traženo izjašnjenje po ovom pitanju, ali da odgovor nije dobijen.

Gradski štab je uskladio svoje mjere sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u  Republici Srpskoj od 19. maja 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *