Gradski štab: Visok stepen odgovornosti građana

Zahvaljujući visokom stepenu odgovornosti građana u vezi sa poštovanjem mjera tokom borbe sa pandemijom virusa korona, u Semberiji nema novih slučajeva zaraze kovidom-19, ali medicinski stručnjaci upozoravaju da virus još nije pobijeđen i da će nošenje zaštitnih maski, češće pranje ruku i fizička udaljenost među sagovornicima biti pravila na koja će svi morati da se naviknu.

Direktorka Bolnice „Sveti Vračevi” Milica Lovrić istakla je da su svi rezultati koji su stigli iz Instituta za javno zdravstvo proteklih dana negativni i da u bolničkom karantinu nema pacijenata.

– U karantinu u Domu učenika nalaze se dvije osobe pozitivne na virus korona, iz Bijeljine i Ugljevika, i dobrog su zdravstvenog stanja. U bolničkoj izolaciji imamo 17 osoba, u kućnoj šest, a do danas smo testirali ukupno 569 lica. Zahvaljujem građanima koji su odgovorni i koji poštuju savjete stručnjaka – poručila je Lovrićeva.

Direktor Doma zdravlja Duško Milovanović kaže da se pod medicinskim nadzorom Higijensko-epidemiološke službe nalazi 214 osoba.

– Do sada je naša zdravstvena ustanova poslala u Banjaluku uzorke 328 lica za koja se sumnjalo da su zaražena kovidom-19. Nastavljamo da pratimo epidemiološko stanje, koje je za sada u Bijeljini povoljno – istakao je Milovanović.

U prethodna 24 časa republički zdravstveni inspektor izdao je na graničnom prelazu Rača 32 rješenja o izolaciji, dok je na Pavlovića mostu izdato osam rješenja. Policijska uprava Bijeljina kaznila je devet lica koja nisu koristila zaštitne maske, kao i jednu osobu koja nije poštovala mjeru samoizolacije. Pripadnici Komunalne policije kontrolisali su 10 lica u izolaciji i sva su bila na svojim adresama.

U Republici Srpskoj danas je potvrđeno 12 novih slučajeva zaraze virusom korona, do sada su preminula 92 pacijenta, a oporavilo ih se 638.

Gradski štab za vanredne situacije zamolio je građane koji dolaze iz inostranstva da poštuju pravila o izolaciji i tako pomognu u održavanju stabilne epidemiološke slike u Semberiji, te upozorio da neodgovorno ponašanje neće biti tolerisano.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.