Gradska uprava želi bolju saradnju sa poljoprivrednicima /VIDEO/

U prostorijama Gradske uprave Grada Bijeljina danas je održan sastanak gradonačelnika Ljubiše Petrovića i predstavnika udruženja poljoprivrednih proizvođača i poljoprivrednih zadruga sa područja Grada Bijeljina.

Na sastanku je razgovarano o novim mjerama podrške Grada poljoprivredi i predstavljene su aktivnosti u izradi Programa razvoja poljoprivrede i sela Grada Bijeljina za period 2021 – 2023. godina.

-Cilj nam je da mjere podrške poljoprivredi budu što kvalitetnije i zato smo pozvali predstavnike svih udruženja poljoprivrednika da, prije izrade nacrta Programa, razgovaramo i saslušamo njihove prijedloge. Grad je odredio tri strateška sektora razvoja, koja su definisana Strategijom lokalnog razvoja Grada Bijeljina za period 2014 – 2023. godina, stočarstvo, povrtarstvo i voćarstvo, a mišljenje poljoprivrednika će svakako biti ključno u konkretizaciji mjera – istakao je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina Stevan Trivković.

Gradonačelnik Petrović naglašava da će Grad učiniti sve da se što više približi normi izdvajanja od šest procenata iz gradskog budžeta za poljoprivredu, kao i da raspodjela sredstava mora biti transparentna, uz bolju podršku malim i srednjim proizvođačima.

-Naš zadatak je da narodni novac, namijenjen za podršku poljoprivredi, raspodijelimo pravedno i efikasno, a to će se vidjeti i u Prijedlogu budžeta Grada Bijeljina koji ću predložiti na narednoj radnoj sjednici gradske Skupštine. Takođe, radićemo na osiguranju besplatnog skladištenja žitarica, kako bi pomogli proizvođačima u ovom sektoru da ostvare konstantnu tržišnu konkurentnost – istakao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.