Gradska uprava će realizovati nove razvojne projekte /VIDEO/

Imamo viziju razvoja da od Bijeljine napravimo moderan evropski grad kroz projekte koji su započeti ali i realizaciju novih koji su u planu, poručuju iz kabineta gradonačelnika Bijeljine.

U toku je  proces za izdavanje upotrebne i građevinske za projekat gasifikacije Bijeljine a radi se i na rješavanju  problema otkupa stanova u izbjegličkom naselju na 5.jezera.

Gradska uprava ima viziju i plan razvoja Bijeljine  u narednom periodu i kabinet gradonačelnika u potpunosti je spreman za nastavak  započetih projekata ali i realizaciju novih. Među najvažnijih projektima u Semberiji su izgradnja dionice auto-puta kroz Bijeljinu, gasifikacija grada , izgradnja još jednog objekta gradskog Vrtića ali i stvaranje novih zelenih oaza u gradu. Prema riječima Radiše  Petrovića savjetnika  gradonačelnika Bijeljine za ekonomsko-pravna pitanja izgradnja dionice auto-puta je velika razvojna šansa za Bijeljinu.

On navodi da je u toku proces za izdavanje upotrebne i građevinske za projekat gasifikacije Bijeljine kao jednog od važnih projekata s ciljem smanjenja aero -zagađenja ali i poboljšanja ukupnog privrednog ambijenta. Projekat gasifikacije započet je još 2009.godine.

Radi se i na rješenju problema otkupa stanova u izbjegličkom naselju GTZ na 5.jezera , gdje je prije dvadesetak godina  izgrađeno  140 stanova za izbjegle i raseljene osobe koje su dodjeljene ovim kategorijama kao alternativni smeštaj.  Porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi od prve do četvrte kategorije, koji žive u ovim stanovima, imaju isključivo pravo na njihovo korištenje ali ne i vlasnička prava.

Petrović navodi da je cilj da se u svakoj Mjesnoj zajednici oformi što veći broj zelenih oaza i površina i igračišta za djecu.Takođe planirana je i izgradnja modernog gradskog Vrtića s ciljem većeg obuhvata djece predškolskog uzrasta.

Planirano je raspisivanje konkursa za dostavljanje idejnih rješenja prepoznatljivih lokacija u Gradu kao što su zgrada Vodotornja, kuća Magdalene Živanović, pješačka zona u ulici Miloša Crnjanskog te kapela Sofke Nikolić.Najbolja idejna rješenja biće adekvatno nagrađena , objekti će biti rekonstruisani , a Bijeljina će dobiti moderniji izgled. Igralište za basket biće izgrađeno u gradskom parku uskoro, najavljuju iz gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *