Gradska toplana: Tokom ljeta rekonstrukcija mreže na trasi glavnog toplovoda /VIDEO/

Prije samo devet mjeseci rad Gradske toplane Bijeljina pratili su problemi ukupnih dugovanja oko million konvertibilnih maraka, od čega  tri  bruto neisplaćene  plate, teret  tužbe od strane dobavljača u iznosu duga 652 000 KM,a toplani je prijetila blokada. Skupština grada je  donijela odluku da odobri potrebna sredstava,te je na taj način samo omogućen opstanak, ali ne i trajno rješenje nagomilanih problema.

Razlika u cijenama energenata  u odnosu na prethodnu sezonu kada je Bijeljinska toplana u pitanju, nije zanemariva,te iznosi oko 200 000 KM,a ukupni troškovi remonta I održavanja takođe rastu.

Nakon uspostavljanja redovnog rada I režima stanje duga sada iznosi 175 000 KM,što je u odnosu na oktobar mjesec prihvatljivije. 

Iako u okviru toplovodne mreža stare 40 godina,već dugo nije bilo značajnih investicija u proširenje od strane grada kao osnivača I vlasnika,raspisan je postupak javne nabavke za rekonstrukciju na lokacijima  Majora Dragutina Gavrilovića  ,na trasi glavnog toplovoda,te se očekuje da tokom ljeta ta sanacija bude završena.                                                             


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *