Gradonačelnik više od dvije godine ne imenuje načelnike odjeljenja /VIDEO/

Nadležnosti SG Bijeljina, kao zakonodavnog organa i gradske uprave, odnosno resornih odjeljenja, kao izvršnog organa su jasno definisane. Problem je u tome što gradonačelnik već dvije ipo godine nije imenovao načelnike tih odjeljenja, već osobe koje rade isključivo po njegovim ovlaštenjima i smjernicama, tako da u gradskoj upravi imamo samovolju jednog čovjeka, koji troši budžetska sredstva prema ličnom nahođenju, a ne onako kako je to izglasala skupština, rekao je, gostujući u emisiji “Panorama” naše televizije profesor doktor Vaso Arsenović, odbornik u SG Bijeljina.gradonačelnika

Arsenović kaže da sud ne priznaje ljude koji umjesto načelnika odjeljenja rade po ovlaštenjima, tako da sve dokumente potpisuje gradonačelnik. Zbog toga je budžet za prošlu godinu probijen za milionski iznos jer je gradonačelnik bez osnova zaposlio veliki broj sebi odanih ljudi u Gradsku upravu, kojima je kasnije morao da isplati plate. Takođe, podsjetio je Arsenović, u prva 3 mjeseca ove godine gradonačelnik je potrošio 5 puta više budžetskih sredstava nego što je predviđeno, takođe na svoju ruku.

Arsenović je naveo slučajeve u kojima gradonačelnik i resorna odjeljenja gradske uprave nisu odobravali sredstva za pomoć pojedincima, uz obrazloženje da ih nema, da bi kasnije ljudima iz svoje političke strukture, koji su se obratili za istu vrstu pomoći davao tražena stedstva, naravno mimo institucija, obezbjeđujući tako svoje biračko tijelo za naredne izbore.

Arsenović je kao paradoksalnu naveo činjenicu da gradonačelnik Bijeljine ne dolazi na zasjedanja SG jer ih smatra nelegalnim iako su izabrani legalno na izborima, ali im sa druge strane redovno šalje prijedloge tačaka dnevnog reda, koje kasnije ne dolazi da obrazloži, kako bi ispoštovao zakonsku proceduru, zbog čega i ne bivaju usvojene. Da stvar bide paradoksalnija, sve vrijeme, osim odbornika skupštinske većine okupljene oko SNSD-a, u sali sjede i aktivno učetvuju u radu odbornici iz njegove SDS.

U Bijeljini u poslednjih dvije ipo godine, od kako je na čelu gradske uprave Ljubiša Petrović, nema kapitaljnih ulaganja, osim onih koje je obezbijedila republika, ili su obezbijeđena u ranijem periodu, a čak i ona koja su pri kraju, poput izgradnje nove autobuske stanice, čekaju na završetak godinama i propadaju zbog njegovog nemara i nesaradnje sa skupštinom grada i republičkim i državnim organima, rekao je Arsenović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *