Gradonačelnik primio vakcinu protiv virusa korona

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas je primio vakcinu protiv virusa korona u Vakcinalnom centru Doma zdravlja Bijeljina, kako bi na ličnom primjeru ukazao na važnost imunizacije.

Petrović je primio Astra Zeneka vakcinu istakavši da se jedino vakcinacijom može pobijediti epidemija virusa korona.

„Jako je bitno da se vakcinišemo i da steknemo kolektivni imunitet. To je jedan od garanta da ćemo zaštiti naše najmilije i sebe, čak u slučaju da se neko razboli, da ćemo imati lakšu kliničku sliku bez težih simptoma. Vakcinacija je izlaz iz ove teške epidemiološke situacije, kako bismo pobijedili virus i vratili se normalnim životnim tokovima”, dodao je Petrović.

Direktor Doma zdravlja Danijela Đukin napomenula je da gradonačelnik Bijeljine primajući vakcinu, dao primjer, prije svega mladim stanovnicima Semberije.

„Jako je bitno za našu državu i za naš grad da se u što većem broju vakcinišu da bi spremni dočekali sledeći takozvani Delta soj virusa Kovida 19. Jutros u našem Vakcinalnom centru na ponos grada i naš ponos, tu je s nama naš gradonačelnik koji je primio vakcinu, koji se odazvao pozivu i shvatio na vrijeme, ne samo što je doktor nego i na način da pokaže mladim ljudima da treba da se vakcinišu”, kaže Đukin.

Do sada je u gradu Bijeljina prvu dozu vakcine primilo 14.500 građana, a drugu dozu 7.500, u toku masovne vakcinacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *