Gradonačelnik nezakonitim zapošljavanjem ugrozio plate radnicima

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je nekontrolisanim i nezakonitim zapošljavanjem 116 radnika u Gradskoj upravi ugrozio plate zaposlenih u lokalnoj administraciji, saopšteno je danas iz Skupštine grada.

“Petrović je ovakvim samovoljnim postupkom prekršio Zakon o lokalnoj samoupravi koji propisuje da broj zaposlenih na određeno može biti 10 odsto u odnosu na broj stalno zaposlenih ili u slučaju Gradske uprave u Bijeljini 34 radnika”, precizira se u saopštenju.

Kako se navodi, gradonačelnik je prekoračio i planirani budžetski okvir koji je usvojila Skupština grada Bijeljine i time ugrozio plate stalno zaposlenih 339 radnika i druga izdvajanja i plaćanja iz budžeta grada.

Gradsko Odjeljenje za finansije dostavilo je Skupštini grada zvanične podatke prema kojima je Petrović do sada potpisao prijem 116 radnika na određeno vrijeme za čije bruto plate, topli obrok i regres će tokom novembra biti utrošeno 241.281 KM, a na godišnjem nivou, uz putne troškove, izdvajanja iz gradskog budžeta za ovu namjenu iznose oko tri miliona maraka.

Prema strukturi troškova za ovih 116 radnika, koje je gradonačelnik primio bez konkursa, za bruto plate će samo u novembru biti utrošeno 199.682 KM, za topli obrok 32.009 KM i regres 9.590 KM, a Odjeljenje za finansije nije dostavilo posebno obračunate iznose za putne troškove za jedan broj radnika na određeno vrijeme.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *