Grad da poštuje preporuku Skupštine o odlaganju otpada

Republička stranka Srpske, nakon što je objavila reakcije građana „bijelih zgrada“ na neodvoženje smeća u Ulici Svetog Save, svakodnevno prima desetine poruka koje se odnose na nedovoljan broj kontejnera u okviru kompleksa stambenih objekata u centru grada.

Tim povodom, Klub odbornika RSS u Skupštini Grada Bijeljina podsjetio je na preporuku Skupštine koja je objavljena u Službenom glasniku, u kojoj je decidno navedeno da za osam stanova mora biti postavljen jedan kontejner kapaciteta 1,1 metar kubni.

– Predložili smoda se sistemski uredi situacija u kojoj nadležni organi ne bi mogli davati saglasnosti u postupku izdavanja građevinskih i upotrebnih dozvola za stambene zgrade ako nije primijenjen član 11. stav 2. Odluke o prikupljanju, odvoženju i deponovanju komunalnog otpada. Jasno je propisano da se broj posuda za odlaganje otpada određuje na temelju količine kućnog otpada iz pojedinih stanova, s time da najmanje na dva stana dolazi jedna posuda za otpad, odnosno na osam stanova jedan kontejner – saopšteno je iz Kluba.

U saopštenju je navedeno da su im se među posljednjim obratili građani Nušićeve ulice, u kojoj osam zgrada koristi samo četiri kontejnera.

-Apelujemo da Gradska uprava poštuje preporuku Skupštine koja je donesena 16. jula i da se ovaj ogroman problem koji imaju građani rješava u njihovu korist. Mi kao odbornici samo vršimo svoju dužnost i upoznajemo građane sa njihovim pravima, ali kao stanovnici Bijeljine ogorčeni smo na ponašanje nadležnih službi koje osim što ugrožavaju zaštitu zdravlja građana, narušavaju izgled našeg grada –piše u saopštenju.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *