Grad će pomoći u organizaciji međunarodnog šahovskog turnira

Predstavnici bijeljinskih šahovskih klubova „Svetozar Gligorić” i „Sveti Georgije” upoznali su danas gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića sa postignutim uspjesima i ostvarenim rezultatima na međunarodnim takmičenjima, kao i o planovima za dalji razvoj šaha u Semberiji.

-Ovaj sastanak sam inicirao jer znam da Bijeljina ima veoma uspješne šahiste, koji u prethodnom periodu, nažalost, nisu imali dovoljnu podršku Gradske uprave. Želim da Grad pomogne klubovima u organizaciji jednog međunarodnog šahovskog turnira u Bijeljini, koji će biti održan u okviru Pantelinskih dana, i da se na taj način odužimo našim šahistima za izvanredne rezultate kojima predstavljaju našu lokalnu zajednicu – istakao je gradonačelnik Petrović.

Dalibor Stojanović je jedini šahovski velemajstor u našoj zemlji koji je osmostruki olimpijski reprezentativac BiH  i osvajač 11 medalja na Prvenstvu Evrope u šahu.

-Bijeljina ima najbolje mlade šahiste u Republici Srpskoj i BiH i posebno smo ponosni na višedecenijske uspjehe naše omladinske škole, koja je vjerovatno jedina u Bijeljini besplatna za sve polaznike – dodao je Stojanović.

Sastanku su, osim gradonačelnika Petrovića i njegovih saradnika, prisustvovali predsjednik Šahovskog kluba „Svetozar Gligorić” Vlado Stojanović, šahovski velemajstor Dalibor Stojanović, iz istog kluba, i predsjednik Šahovskog kluba „Sveti Georgije” Robert Tomković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *