Grad Bijeljina i opština Travnik o borbi protiv korupcije

Gradonačelnik Ljubiša Petrović sa saradnicima razgovarao je danas u Bijeljini sa predstavnicima OEBS‐a i Opštine Travnik o antikoruptivnim mjerama i prevenciji korupcije.

Prema ocjeni OEBS‐a, Opština Travnik je pozitivan primjer u borbi protiv korupcije. S obzirom na to da je korupcija u BiH zastupljena u raznim sferama društva, prevencija je neophodna u lokalnim zajednicama.

„Jako je bitno da lokalne zajednice, koje su najbliže građanima, aktivno stupe u ovu borbu protiv korupcije, pošto je do sada najmanje bilo aktivnosti na nivou lokalnih zajednica, a puno više na višim nivoima vlasti u institucijama”, rekla je službenik za demografski razvoj OEBS‐a Milana Memić.

Primjer kao što je Opština Travnik svjedoči da je itekako moguće puno toga uraditi.

„Poslednja dva koraka koja smo uradili jeste da smo napravili dva javna registra. Prvi je registar imenovanih lica, a drugi je registar zaposlenih lica, gdje smo sva imenovana i zaposlena lica na području opštine Travnik unijeli u registre i pokazali kolike su njihove plate”, naglasio je član Kabineta načelnika opštine Travnik Faris Hafizavdić.

Bijeljina je imala Akcioni plan za borbu protiv korupcije do 2018. godine, koji će se ponovo aktivirati i imenovati Antikoruptivni tim rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

„Ono što je apriori, jesu antikoruptivne mjere, borba protiv korupcije na bazi pozitivnog primjera. Kada smo razgovarali na prošlom sastanku zajedno sa predstavnicima OEBS‐a i pitali za pozitivne primjere u Republici Srpskoj i BiH, svi su jednoglasno rekli da je to Opština Travnik”, zaključio je Petrović.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *