Google mape riješile bizaran slučaj nestanka poslije 22 godine misterije

Nađeno tijelo nestalog muškarca poslije 22 godine zahvaljujući Google Maps aplikaciji i nakon što je i policija odustala od potrage za nesrećnim čovjekom.

Posmrtni ostaci muškarca, koji je nestao prije dvadeset godina na Floridi, pronađeni su u potopljenom automobilu, koji je uočen na Google Maps aplikaciji.

Kako prenosi agencija Tanjug, Vilijem Moldt (40) iz Lantane na Floridi je nestao 1997. godine, kad se poslije noćnog izlaska nije vratio kući. Iako je pokrenuta istraga, njegovo tijelo nije pronađeno pa je slučaj zatvoren.

Kako se navodi, 28. avgusta ove godine, 22 godine nakon nestanka, policija je našla njegovo tijelo u automobilu, koji je bio potopljen u jednom ribnjaku u Velingtonu. Potopljen automobil je na Google-ovoj mapi primjetio bivši stanovnik tog mjesta, pa je kontaktirao poznanika, koji je dronom pretražio to područje. On je vidio da se u ribnjaku zaista nalazi automobil, pa je pozvao policiju.

Šerif okruga Palm Bič rekao je da policija pretpostavlja da je Moldt izgubio kontrolu nad vozilom, ali da se sa sigurnošću ne može znati šta se tačno dogodilo prije 22 godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *