Ginekološka služba dobila vrijednu opremu

Domu zdravlja Lopare isporučena je medicinska oprema vrijedna oko 20.000 KM za potrebe opremanja ginekološke ambulante koja je nedavno počela sa radom.

Adnan Jabučar, službenik za odnose s javnošću u njemačkoj Humanitarnoj organizaciji ASB /Arbeiter-Samariter-Bund/, rekao je novinarima da su donatorska sredstva prikupljena posredstvom Saveza njemačkih humanitarnih organizacija ADH /Aktion Deutschland Hilft/ za prevenciju i liječenja kovida u zdravstvenim centrima na zapadnom Balkanu.

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković rekao je da su aparat za CTG koji mjeri otkucaje srca beba kod trudnica, ginekološka sonda i konveksna sonda za savremeni ultrazvučni aparat tri najvažnije stavke iz donacije.

“Ranije smo imali ginekološke preglede koji su rađeni na sedmičnom i dvonedjeljnom nivou, zahvaljujući ginekologu koji je konsultativno dolazio iz Bijeljine, a sada ćemo te usluge moći pružati samostalno”, rekao je Nešković i zahvalio za donaciju.

Ljekar Slađana Mijatović Jovanović, koja vodi Ginekološku službu Doma zdravlja Lopare, navela je da je počela registracija za prijavu u ginekološki tim.

“Pozivam sve žene da se registruju, a na osnovu mog iskustva iz porodične medicine vidim da ih veliki broj po pet i 10 godina nije dolazio na kontrolne preglede kod ginekologa”, rekla je Jovanovićeva.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *