Gdje proslaviti Novu godinu? U Semberiji veliko interesovanje za novogodišnja putovanja /VIDEO/

Kalendar lista dane. Sumiraju se rezultati godine na izmaku. Decembar je na svojoj polovini, a praznici na pragu. Možda zbog vremenskih prilika jer nedostaje snježnih padavina ili iz finansijskih razloga, izgleda da kasni novogodišnja euforija. Ipak najavljuju je u Semberiji primjetno veće gužve u saobraćaju, na gradskim ulicama, te u marketima I tržnim centrima, Dok se u brojnim gradovima već ukrašavaju ulice I trgovi gdje će biti organizovan tradicionalni doček Nove godine, provjerili smo gdje će Semberci ispratiti ovu I dočekati Novu godinu I kakve su cijene aranžmana. Ugostitelji u drugom po veličini gradu Srpske kažu da su prva mjesta rezervisana još u novembru.

Poznato je da se oko novogodišnjih I božićnih praznika svom kraju vraćaju ljudi koji su na privremenom radu u inostranstvu. Hotelijeri I ugostitelji u Semberiji kažu da se veliki broj njih ali I stanovnika iz susjednih zemalja regiona upravo u vrijeme praznika slije u naš grad.

Prelijepi ambijent restorana “Lovac” sa višedecenijskom tradicijom I vrhunskom gastro ponudom iz godine u godinu privlači sve veći broj putnika namjernika, gostiju I turista. Takva atmosfera prisutna je na ovom mjestu svakodnevno, a u punom su jeku I pripreme za tradicionalni doček Nove godine.

Uz ukusnu hranu, prelijep ambijent i vrhunsku uslugu goste će u novogodišnjoj noći zabavljati Tri plus bend, a cijena rezervacije po osobi iznosi 70 maraka.

Dobre zabave ni ovoga puta u vrijeme praznika neće nedostajati u prostorijama Kluba penzionera u Bijeljini. Navikli smo da nam najstariji sugrađani za svaki organizovani doček Nove godine uz dobro raspoloženje, igru I pjesmu daju najbolji primjer da za dobar provod ne treba izdvojiti mnogo novca.

I ne čekaju penzioneri isključivo novogodišnje praznike kako bi se okupili I dobro proveli. Svakih petnaest dana organizuju u svojoj Sali zabavu koja okuplja ne samo najstarije Bijeljince, nego I penzionere iz okruženja.

Nije mali broj naših sugrađana koji ipak biraju da novogodišnje praznike provedu van granica zemlje. Novogodišnji, ali i zimski aranžmani uveliko se prodaju, potvrdili su nam u Turističkoj agenciji Hepi travel. Sve su popularnija I prednovogodišnja putovanja.

Cijene turističkih aranžmana u ovo doba godine su za svačiji džep u zavisnosti od toga šta građani žele I koju destinaciju biraju.

Turističke agencije uveliko popunjavaju zimske aranžmane jer vlada veliko interesovanje građana za zimovanje na nekoj od atraktivnih planinskih destinacija.

Da je interesovanje naših sugrađana za doček Nove godine u nekoj od evropskih metropola na zavidnom nivou, potvrđuje činjenica da su gotovo svi aranžmani već rasprodati, ostalo je kažu u agenciji Hepi travel samo još nekoliko slobodnih mjesta za Budimpeštu. Oni koji ostaju za praznike u Bijeljini najluđu noć tradicionalno najčešće provode u krugu porodice I prijatelja ili u nekom od kafića I ugostiteljskih objekata u gradu, ali I na Gradskom trgu uz taktove poznatih izvođača, kuvano vino I vatromet.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *