Galerija Centra za kulturu „Semberija” u Bijeljini organizovala je besplatnu sedmicu crtanja

Program „Sedmice crtanja” je trajao od 22. do 25. novembra  u terminu od 9.00 do 12.00časova u prostorijama Centra za kulturu „Semberija”.

Pravo na učešće imali su  učenici starosne dobi od 10 do 18 godina.

Učenici su ovoga puta imali priliku da se upoznaju sa novom crtačkom tehnikom, ULjANI PASTEL NA PAPIRU. 

Nakon uspješno realizovanog programa “Sedmica crtanja” u avgustu,septembru i novembru  Galerija Centra za kulturu „Semberija” Bijeljina nastavlja sa ovim vidom vannastavne aktivnosti, za sve zainteresovane nadarene učenike osnovnih i srednjih škola koje pripadaju teritoriji Grada Bijeljina.

Dosadašnjim radom uspostavljena je komunikacija sa učenicima,  uočeni potencijalni budući likovni umjetnici i stvaraoci.

Postavljeni ciljevi ove radionice su dodatna socijalizacija učenika, upoznavanje i rad u tehnici tuš na papiru u domenu likovne umjetnosti i stvaralaštva, ispoljavanje samostalnosti, kreativnosti i mašte tokom rada.

Program radionice oragnizuje i vodi kustos Galerije Pavle Golijanin, koji će ostvariti mentorski pristup učenicima tokom rada, gdje će svako od učenika imati priliku da pojedinačno priđe problemu i dobije konsultacije. Svi prijavljeni učenici, polaznici radionice  su  podijeljeni u grupe po kategoriji hronološke starosti. Potreban materijal za crtanje, prostor i opremu će obezbijediti Galerija CZK „Semberija” Bijeljina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *