Formirano Planinarsko društvo „Srpski Soko“ Priboj

U Brijestu kod Lopara održana je Osnivačka skupština Planinarskog društva „Srpski Soko“ Priboj. 

„Naše planinarsko društvo nastalo je na dobrovoljnom principu, a do sada je pristupilo 53 člana iz opštine Lopare, Brčkog, Bijeljine i Zvornika“, rekao je Jovica Mrković, koji je izabaran za predsjednika društva.

On je dodao da su usvojeni osnivački dokumenti i izabrani organi društva.

Marković nije krio  zadovoljstvo što je opština Lopare dobila udruženje građana koje će doprinijeti da se stanovnišvo zadrži na svojim ognjištima, da se upoznaju prirodne ljepote Majevice i očuvaju njene znamenitosti, kulturno-istorijski spomenici, tradicija i tekovine otadžbinsko-oslobodilačkih ratova vođenih na ovim prostorima.

Posebno je zahvalio opštinskim strukturama Lopara i svima koji su pomogli da se društvo formira.

„Opština Lopare, načelnik Rado Savić, odbornici i skupštinsko rukovodstvao se angažovalo i pružilo punu podršku za osnivanje ovog Društva“, rekao je Goran Tasovac, zamjenik načelnika opštine Lopare.

Za predsjednika skupština Planinarskog društva „Srpski Soko“ Priboj izabran je Cvjetko Tomić iz Brijesta, odbornik u Skupštini opštine Lopare, a prisutni su bili predstvanik Planinarskog Saveza Republike Srpske Nebojša Zorić i predstavnici planinarskih društava iz Zvornika i Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *