Filmska potjera u Hrvatskoj i Sloveniji: Vozio 200 na sat u suprotnom smjeru

Nakon dramatične prekogranične automobilske potjere, policija je u subotu uhapsila državljanina Moldavije koji je u svom vozilu prevezao šest maloljetnih egipatskih migranata.

Osumnjičeni je u Sloveniju ilegalno ušao iz Hrvatske. Nakon što nisu uspjele da uhvate 24-godišnjaka, koji je upravljajo automobilom marke Audi sa mađarskim registarskim tablicama, hrvatske vlasti su o situaciji obavijestile svoje slovenačke kolege, prenosi slovenačka agencija STA. Policija je odmah počela da postavlja blokade puteva kod Ptuja na sjeveroistoku Slovenije, ali vozač je ignorisao njihove signale i čak pojačao gas.

Prvo je, kako se navodi, nesmotreno vozio prema Mariboru, a zatim se uputio prema Ljubljani, brzinom koja je povremeno dostizala 200 kilometara na čas, pa čak i pokušavajući da izbjegne policiju tako što je vozio suprotnom trakom.

Kada je bilo jasno da je potjera završena, on je pokušao da pobjegne pješke, ali su ga u Slivnici uhvatili policajci, saopštila je danas Policijska uprava Maribor. Uhapšeni egipatski državljani, svi maloljetni, biće predati hrvatskim vlastima.

Osumnjičenog je policija pritvorila i dobiće krivičnu prijavu. Mogao bi se suočiti sa do osam godina zatvora zbog ugrožavanja života svojih šest putnika, kao i ostalih učesnika u saobraćaju, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *