Festival srednjoškolskih predstava od 23. aprila

Sedmi festival srednjoškolskih predstava u Bijeljini “Udahni kulturu” biće otvoren 23. aprila i tokom tri dana publici će se predstaviti učenici Ekonomske škole, Gimnazije “Filip Višnjić” i Tehničke škole “Mihajlo Pupin”, najavljeno je iz bijeljinskog Centra za kulturu.

Đaci Ekonomske škole izvešće predstavu “Povratak” prema tekstu Harolda Pintera, u režiji profesora srpskog jezika i književnosti Igora Kalajdžije.

Druge festivalske večeri publici će se predstaviti učenici dramske sekcije “Virus” bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić” sa predstavom “Gidionov čvor”, prema tekstu Džona Adams, a u režiji profesorica Valentine Vidaković i Olivere Pandurević.

Festival će u četvrtak, 25. aprila, zatvoriti učenici Tehničke škole “Mihajlo Pupin” predstavom “Urnebesna tragedija”, prema tekstu Dušana Kovačevića, a u režiji Tatjane Đurić Josipović i Svjetlane Sikiraš.

Organizator festivala srednjoškolskih predstava “Udahni kulturu” je Centar za kulturu “Semberija”, gdje će sve predstave biti odigrane sa početkom u 20.00 časova.

Ulaz je slobodan.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *