Episkop Fotije poželio napredak opštini Ugljevik

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poželio je na današnjoj svečanosti povodom krsne slave ove podmajevičke opštine – Svete Petke Paraskeve, da opština Ugljevik napreduje u svakom smislu.

“Ugljevik smo proglasili namjesništvom naše Eparhije, duhovni centar je sad uzdignut, treba da ide u svjetovnom i svakom drugom smislu i ako Bog da, da postane grad”, rekao je episkop Fotije.

Vladika je čestitao rukovodstvu i građanima opštine Ugljevik krsnu slavu i zaštitnicu Svetu Petku Paraskevu.

“Suština naše pravoslavne vjere i hrišćanstva je da volimo Boga, koji je stvorio čitav svijet i kosmos, nas ljude, ali i da volimo jedni druge, bližnje svoje, komšije, prijatelje, ljude koje susrećemo prvi put u životu i to je krstolika ljubav i filosofija pravoslavna”, istakao je vladika fotije.

Episkop Fotije je poželio načelniku Ugljevika Vasiliju Periću dalji uspjeh u radu.

Slavske svečanosti u opštini Ugljevik počele su Svetom arhijerejskom liturgijom u hramu Svete Petke Paraskeve, litijom koja je prošla gradskim ulicama, nakon čega je tradicionalno ispred zgrade opštine obavljen čin lomljenja slavskog kolača, a nakon toga proslavljena je slava ugljevičkog hrama.

Načelnik Perić istakao je da se proslavljajući krsna slava, slavi ime Božije, ali i sve one koji su pomogli i pomažu da se narod sačuva, ostane i opstane na ovim prostorima i da po dostignutom razvoju, baš u svim oblastima, Ugljevik bude u vrhu ne samo u Republici Srpskoj i BiH.

Perić je episkopu Fotiju poklonio ikonu sa likom Gospoda Isusa Hrista.

“Srećan sam što je uvijek uz nas i sa nama naš duhovni otac, Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, divan arhijerej naše majke Srpske pravoslavne crkve, sjajan duhovnik, veliki intelektualac, umjetnik, rodoljub i čovjekoljub, saborac i saradnik.

Slavimo naše uspjehe, uspjehe naših ljudi, posebno mladih”, istakao je Perić.

Slavi opštine Ugljevik prisustvovao je pomoćnik vojnog atašea ambasadora Ruske Federacije u BiH Sergej Kuklev, župan Kidričeva /Slovenija/ Anton Leskovar, delegacija grada Kavadarci iz Makedonije, načelnik opštine Lopare Rado Savić i drugi brojni gosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *