Episkop Fotije osveštao živopis u hramu u Pipercima

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije danas je u Pipercima, u centralnom hramu piperačke parohije posvećenom prepodobnoj mati Paraskevi – Svetoj Petki, osveštao živopis i ikonostas.

Novi ikonostas uradio je Savo Živković iz Doboja, a ikone na ikonostasu, kao i u hramu, Goran Pešić iz Čačka, objavljeno je na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Današnji hram u Pipercima je četvrti po redu – prvi hram je bio crkva brvnara, drugi od čvršćeg materijala se urušio iz nepoznatog razloga, treći je nakon više decenija upotrebe oronuo, a zidanje ovog hrama počelo je 1988. godine i osveštan je 1997. godine na praznik Svetog Sisoja.

Narod podmajevičkog kraja nikada nije odustao od svog hrama i vjere pravoslavne, što je episkop Fotije i pohvalio i zahvalio im što su doprinijeli da ovaj hram bude ovako ukrašen, oslikan i živopisan.

Po završetku liturgije episkop Fotije je odlikovao protonamjesnika Danijela Pecića činom protojereja i poučio ga da nastavi sa dobrom pastirskom službom.

“Odlikovali smo oca Danijela činom protojereja, zasluženo, zbog truda, molitve, rada sa svima vama koji ste doprineli da se ovaj hram ovako ukrasi”, rekao je episkop Fotije.

Protojerej Pecić darovao je episkopu Fotiju jednu ikonu da mu ostane u sjećanju ova kanonska posjeta parohiji piperačkoj.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *