Episkop Fotije: Naša ljubav je pravoslavlje a ne lažni učitelji, proroci i indijski gurui

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanske Fotije upozorava  da ovih dana, po Srbiji, prolaze mnogi lažni učitelji i proroci – indijski gurui.

“Idu po Srbiji i hoće, navodno, da obučavaju naš narod ljubavi”, rekao je vladika.

Episkop Fotije je poručio da Srbi imaju ljubav koja je u pravoslavlju te savršenu vjeru i savršenu istinu.

“Nisu nam potrebna lažna učenja niti lažni učitelji. Oni su vukovi u jagnjećoj koži. Predstavljaju se da su fini. Dolaze u odelu jagnjećem. U toj lažnoj humanoj nauci, a u stvari su vuci grabljivi. Žele da pridobiju ljude za svoje učenje i da ih odvoje od Jedne, Svete, Saborne i Apostolske Crkve-rekao je episkop Fotije.

On je naglasio da kada se ovako nešto dešava, pastiri slovesnog stada ustaju.

“Kao kad pastiri ustaju da brane svoja stada od vukova koji ih napadaju tako i duhovni pastiri brane svoje stado od duhovnih vukova, lažnih učitelja i pastira. A ima ih mnogo. Predstavljaju se kao fini i humani, a bave se ko zna čime sve. Iako ističu da je duhovnost njihova glavna djelatnost, ko malo bolje istraži njihovo djelovanje, vidjeće da su tu primarni zemaljski poslovi, nejasni i nečasni interesi”, rekao je Fotije.

Zato se, rekao je episkop, Srbi moraju  čuvati i  prepoznavati ko je istinski pastir.

“Da znamo svoga pastira – sveštenika u svojoj parohiji, episkopa u svojoj eparhiji; i svoga patrijarha koji je na čelu naše svetosavske Crkve. To su naši pastiri koje je Bog postavio da nas vode i rukovode, a ne drugi koji će nas voditi stranputicom i putem duhovne pogibli”, zaključio je episkop Fotije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.