Ekspanziju stanogradnje uporno prati dobra potražnja za nekretninama /VIDEO/

Činjenica je da se u Bijeljini sve više gradi, uprkos velikikim poskupljenjima  te nedostatka građevinskog materijala. Zbog čega je to tako i šta možemo očekivati u narednom periodu?Ko su kupci i da li usljed inflacije ulažu više novca u nekretnine? Odgovore smo pronašli u Agenciji za nekretnine “Astra” iz Bijeljine.

Cijene vrtoglavo rastu, stanovi u Bijeljini sve skuplji, građevinske firme suočene sa velikim problemima. A jedan od njih jeste i nedostatak radne snage. I majstorske i dnevnice pomoćnih radnika veće su za pedesetak i više odsto. Uprkos svim teškoćama, Bijeljina je posljednjih godina veliko gradilište. Samo u prošloj godini izgrađeno je oko 1.000 stanova, a prema podacima grad Bijeljina je po osnovu prihoda od naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta i rente inkasirao gotovo osam miliona maraka. Licencirani agent za nekretnine Milena Petrović ističe da lokacija na kojoj se nalazi nekretnina dosta utiče na cijenu.

Kada je riječ o kupcima, njihovi zahtjevi su različiti, ali najprodavanije nekretnine u poslednje vrijeme jesu stanovi od 35 do 50 kvadrata, dodaje Petrovićeva.

U svom dugogodišnjem radu, navodi da se susrela sa zahtjevima klijenata i koji su specificni , osim onih standardnih a to su da objekat ima dobru lokaciju, stambeni objekat sa parkingom, kupovina stana u zgradi koja posjeduje lift i slicno.

Bijeljina je grad koji je jako gusto naseljen i u periferiji, i može se reći da su i ruralna područija uređena sa dobrom infrastrukturom, a u poslednje vrijeme mladi se često odlučuju i na kupovinu kuća u udaljenosti do 4 kilometra od samog centra grada.

Iako postoji finansijska potpora, klijenti su ipak neodlučni kada biraju svoj životni kutak u kome će provoditi vrijeme, a ispred agencije “Astra nekretnine” navode da su prvenstvo želje kupaca na prvom mjestu.

Takođe , autoput koji je u izgradnji na dionici Beograd -Banjaluka, trasa je planirana kroz najplodnije zemljiste u Semberiji, taj projekat i cijena po kojoj je otkupila drzava zemljiste diktirala je i promjenu cijene zemljista u tom dijelu.

U nekom narednom periodu , Petrovićeva ističe da neće doći do osjetnijeg pada cijene nekretnina.

Kako saznajemo, Bijeljina pogodno tlo za prodaju nekretnina, naš grad posjeduje jedan od najboljih Univerzitetskih centara gdje dolaze studenti iz drugih gradova te po zavrsetku studija ostaju na ovom podruciju. Takođe, veliku ulogu igra i blizina Srbije,a jasno je da u Bijeljini raste broj stanovnika , a to se desava zahvaljujuci migraciji. Ovo preduzeće posluje više od 20 godina, i mogu da se pohvale mnogobrojnim zadovoljnim kupcima koji su njihovim posredovanjem obezbjedili svoj krov nad glavom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *