Dvije sjednice Gradskog parlamenta u roku od desetak dana /VIDEO/

Odbornici Skupštine Grada Bijeljina zasjedaće dva puta u roku desetak dana. Na danas održanom međustranačkom sastanku postignuta je saglasnost stranaka koje imaju odbornike u gradskom parlamentu da se redovna sjednica održi 28.aprila , a tematska 11.maja.

Četvrta sjednica Skupštine Grada Bijeljina biće održana 28. aprila u 10 sati u sali Centra za kulturu “Semberija”. Dogovoreno je da se  desetak dana kasnije održi i nastavak 1. tematske sjednice Skupštine Grada Bijeljina . Dakle odbornici će o realizaciji projekata raspravu nastaviti 11. maja.

Pored navedenih tačaka na dnevnom redu će se naći i prijedlog odluke o izmjeni cijene  komunalnih taksi, kao i prijedlog odluke o subvencionisanju đačkog prevoza na području Semberije.  Obavljen je niz razgovora sa svim relevantnim predstavnicima privrednog sektora Bijeljine kako bi sagledali sveobuhvatnu situaciju i vidjeli u kakvoj situaciji se nalazi privreda u Semberiji i koji su to koraci koje gradska uprava sa već usvojenim budžetom može pomoći s ciljem ublažavanja posljedica pandemije virusa korona, kaže prvi čovjek grada.

Nakon što je juče objavljeno da je  Gradska uprava podnijela  Ustavnom sudu Republike Srpske inicijative za ocjenu ustavnosti i zakonitosti članova dva i tri Odluke o budžetu Grada Bijeljina za 2021. godinu i člana dva Odluke o izvršenju budžeta Grada Bijeljina za 2021. godinu, jer smatraju  da je prilikom donošenja navedenih odluka došlo do kršenja Zakona o lokalnoj samoupravi, Zakona o budžetskom sistemu i Poslovnika o radu Skupštine Grada Bijeljina, pitali smo predsjednika Skupštine Grada Bijeljina da prokomentariše ovaj slučaj.

Pitali smo Đurđevića da li je budžet grada usvojen u skladu sa zakonom ?

Kako smo saznali dat je nalog za početak košenja zelenih površina u širem centru Bijeljine. Jutros je okončan i žalbeni postupak  na tender.

Dodaje da će u narednom periodu svi dijelovi grada biti jednako tretirani , a ne samo centar Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.