Dvije godine rada Pejsmejker centra i prva godina elektrofiziologije /VIDEO/

U Bolnici “Sveti Vračevi” danas su svečano obilježeno dvije godine rada Pejsmejker centra i godišnjice od početka rada elektrofiziologije. Direktor ove zdravstvene ustanove, prof.dr Zlatko Maksimović, izrazio je zadovoljstvo rezultatima postignutim u radu čitavog odjeljenja kardiologije u poslednjih nekoliko godina.

Maksimović je čestitao svim kardiolozima na dosadašnjem uspješnom radu, istakavši vaznost angažovanja profesora Lazara Angelkova, koji je ovom odjeljenju bijeljinske bolnice donio novu energiju, kao i angažman doktora Janjičića i njegovog tima mladih, ali već iskusnih kardiologa.

Koliko je bijeljinska bolnica uspješna pokazuju i njihovi pacijenti, koji u tu ustanovu dolaze ne samo područja Bijeljine i Zvornika, nego i iz cijele RS, BiH pa čak i zemalja regiona, rekao je Dr Aleksandar Janjičić, načelnik Odjeljenja za internističke grane.

Tokom pandemije virusa korona, na ovim prostorima većina bolnica je isključivo vodila brigu kako da funkcioniše u novonastalim okolnostima, dok je bijeljinska bolnica na čelu sa prof. dr Zlatkom Maksimovićem, razmišljala i o uvođenju novih metoda liječenja ostalih bolesti, rekao je Prof.dr Lazar Angelkov.

Paralalno ovom procesu razvijana je i elektrofiziologija, Rekao je Angelkov i dodao da će za dva mjeseca biti otvorena nova rendgen sala, posvećana upravo elektrofiziologiji, a to znači da će bijeljinska kardiologija imati tehnološke, materijalne i vremenske uslove za način rada kao u najvećim centrima u regionu. prof. dr Zlatko Maksimović rekao je prilikom obraćanja prisutnima da će menadžment bijeljinske bolnice uvijek biti tu, kako bi svi zajedno pravili nove dobre rezultate. On je podsjetio na odluku, da će zbog opterećenja postojeće, uz pomoć Ministarstva zdravlja RS, graditi još jednu angio salu, koja će već za nekoliko mjeseci biti u funkciji.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *