Dva kafića kažnjena zbog nepoštovanja ograničenja radnog vremena /VIDEO/

Epidemiološku mjeru ograničenja rada ugostiteljskih objekata do 23.00 časa u Bijeljini su tokom vikenda prekršila dva kafića i oni su kažnjeni,potvrđeno je našoj TV u Odjeljenju Komunalne policije. Najavljene su i pooštrene kontrole nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i poštovanje socijalne distance u ugostiteljskim objektima.

Bijeljinska komunalna policija je tokom vikenda izvršila više od 260 kontrola poštovanja epidemioloških mjera zaštite od virusa korona u užem području grada. Prema riječima načelnika gradskog odjeljenja komunalne policije akcenat je stavljen na kontrolu rada ugostiteljskih objekata u kojima se po pravilu okuplja veći broj lica.

Bilo je i onih koji nisu poštovali odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata do 23 časa, pa su prema takvima preduzete zakonom predviđene represivne mjere.

A kazne nisu male kaže Draganić. Propisana kazna za pravno lice iznosi od 2.000 do 10.000 KM. On naglašava da privilegovanih nema u ovom slučaju. Propisane mjere se kaže s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju moraju poštovati.

Propisana kazna za fizička lica ukoliko u zatvorenom prostoru ne nose zaštitnu masku iznosi od 100 do 300 KM. Tokom vikenda republički inspektori su i na ovom području kaže Draganić kažnjavali neodgovorne, Komunalna policija je po ovom pitanju djelovala preventivno, a već ovih dana najavljuje Draganić neodgovorni pojedinci će biti sankcionisani.

Osim kontrola na terenu kada su u pitanju ugostiteljski objekti, komunalni policajci kontrolišu i lica koja se nalaze u izolaciji.

Bilo je za očekivati u tom slučaju da će doći do pogoršanja epidemiološke situacije u Semberiji kaže Draganić i najavljuje da će pooštrene kontrole biti nastavljene i u narednom periodu.

Načelnik Odjeljenja komunalne policije u Bijeljini podjseća i da naredbom Republičkog štaba koja je još uvijek na snazi nije dozvoljeno okupljanje više od 50 osoba na jednom mjestu u zatvorenom prostoru.

Prema podacima od petka, 3. jula, mjera kućne izolacije izrečena je za 53 lica u Bijeljini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *