Drina u stagnaciji

Vodostaj rijeke Drine u Bijeljini je u stagnaciji, a tokom dana došlo je do povlačenja vode za dvadesetak centimetara iz zaplavljenog manjeg dijela Eko kampa u Janji, saopšteno je iz gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu.

Vodostaj Drine u 12.00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je 375 centimetara i praktično je u stagnaciji. Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od 450 centimetara.

Protok Drine u 14.00 časova na Hidroelektrani Zvornik bio je 1.555 metara kubnih u sekundi i taj trend će se održavati tokom dana.

Vodostaj rijeke Save u 13.00 časova na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je 875 centimetara i u umjerenom je porastu. Granica redovne odbrane od poplava je kada vodostaj Save na stanici Jamena dostigne kotu od 970 centimetara.

“S obzirom na veoma visok vodostaj rijeka Save i Drine na području Semberije nastavlja se sa praćenjem i obilaskom potencijalno ugroženih područja i po potrebi preduzimaće se i druge mjere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava”, naveli su iz Civilne zaštite.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *