Dr Osmanagić održao predavanje u Bijeljini /VIDEO/

Sinoć je u Centru za kulturu “Semberija” održano predavanje doktora Semira Osmanagića pod nazivom Balkan (Hum) kao središte svijeta – energija bosanskih piramida.

Dr Semir Osmanagić, široj javnosti poznat po projektu bosanskih piramida u Visokom, govorio je sinoć zainteresovanim Bjeljinscima upravo o tome dokle se stiglo u istraživanja na pomenutom lokalitetu, ali i šire – o porijeklu našeg slovensko-ilirskog  naroda na Balkanu.

Dr Osmanagić, promotor istine o istoriji ilirsko-slovenskih naroda te zagovornik saradnje na našim prostorima, ovom prilikom je održao i prezentaciju svoje nove knjige: ‘Moja priča – Otkrivena tajna bosanskih piramida’. Sve što je uradio na ovim prostorima, uradio je kaže vlastitim zalaganjem, trudom i sredstvima, uz vaninstitucionalnu pomoć brojnih ljudi širom svijeta.

Dr Semir Osmanagić je istraživač megalitnih i piramidalnih lokacija širom svijeta, autor 18 knjiga o drevnim civilizacijama prevođenim na 17 jezika, član ruske Akademije prirodnih nauka iz Moskve, član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dijaspori, član Aleksandrijskog arheološkog društva iz Egipta, dobitnik priznanja Kongresa SAD, nosilac priznanja ‘Dijamant nauke o piramidama’ Kongresa o piramidama u indijskom Bangaloreu, dobitnik priznanja ‘Amelia Edward’ o unaprijeđenju nauke o piramidama iz Čikaga. Dva puta je proglašavan ‘Ličnošću godine u BiH 2007. i 2021. Pronalazač je i glavni istraživač bosanskih piramida u Visokom od 2005. godine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *