Donirano specijalno vozilo, oprema, tunel za dezinfekciju

Bijeljinskom Domu zdravlja uručeno je specijalno vozilo za prevoz visokorizičnog infektivnog otpada i zaštitna oprema, u okviru švedskog projekta koji sprovodi UNDP, a donacija je vrijednosti 35.748 KM.

Iz Doma zdravlja Bijeljina saopšteno je da je vozilo namijenjeno za prevoz otpada koji potiče od pacijenata oboljelih od kovida 19, kao i ostalog medicinskog otpada.

Specijalizovano vozilo će olakšati kontrolu infekcije prilikom prevoza medicinskog otpada iz 25 područnih ambulanti iz kojih se dovozi navedni otpad u centralno skladište, navodi se u saopštenju.

Dom zdravlja je u okviru ove donacije dobio i zaštitnu opremu za radnike, te ambalažu za pakovanje, transport i skladištenje otpada.

U saopštenju se navodi da je ovom opremom povećana bezbjednost radnika, smanjeni rizici i omogućen veći stepen kontrole infekcija povezanih sa pružanjem usluga zdravstvene zaštite unutar ustanove.

Osim ove, donaciju Domu zdravlja Bijeljina uručila je i Gradska organizacija Crvenog krsta u saradnji sa Crvenim krstom Republike Srpske.

Riječ je o tunelu za dezinfekciju i dezinfekciona sredstva.

“Tunel će biti postavljen ispred centralnog ulaza Doma zdravlja Bijeljina gdje je najveći protok pacijenata i gdje se nalazi centralni trijažni punkt, što će doprinijeti smanjenju rizika od infekcija”, navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *