Dom zdravlja – Testiranje građana brzim antigenskim testovima /VIDEO/

Bijeljinske zdravstvene ustanove već 11 mjeseci bore se neprestano sa virusom korona koji cirkuliše u našoj zajednici. Bijeljinski dom zdravlja vrši PCR testiranje na kovid 19  a od nedavno su uveli i uslugu komercijalnog testiranja putem brzih antigenskih testova. U bijeljinskom Domu zdravlja u toku je vakcinacija protiv sezonskog gripa.

Dom zdravlja Bijeljina uveo je nove komercijalne usluge – brze antigenske testove na kovid 19 i sezonski grip. Uzimanje uzoraka i testiranje vrši se u Službi laboratorijske dijagnostike.

Pored toga radi se i testiranje na virus korona. Brze antigenske testove mogu da rade oni građani koji imaju određene sumnje na Kovid 19 ili ukoliko žele da putuju.

Da bi neko uradio ovaj test potrebno je da se javi porodičnom ljekaru ili da test uradi u Službi laboratorijske dijagnostike. Nije potrebna uputnica.

Uprkos svim izazovima sa kojima se susreću u radu, u ovoj ustanovi imaju i razloga za zadovoljstvo. Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je, povodom  Dana Republike, zaslužne institucije i pojedince. Bijeljinski Dom zdravlja je na prijedlog resornog ministra odlikovan medaljom zasluga za narod.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *