Dom zdravlja Lopare: Planirani brojni infrastrukturni projekti i sertifikacija ustanove

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković rekao je danas Srni da je za jesen planirana rekonstrukcija prostorija više službi koje se nalaze u okviru ove zdravstvene ustanove, kao i da očekuju da će do kraja godine biti završena i sertifikacija Doma zdravlja sa svim službama.

On je rekao da je na jesen planirana rekonstrukcija objekta u kome je smještena služba za radiološku dijagnostiku, kao i nabavka jednog rendgentskog digitalnog aparata.

“Planirana je i rekonstrukcija pedijatrijske ambulante i rekonstrukcija prostorija koje su namijenjene za Službu hitne pomoći, koja će fizički biti odvojena od Službe porodične medicine”, rekao je Nešković.

On je naveo da bi krajem godine trebalo da bude završena i sertifikacija Doma zdravlja sa svim službama, da se registruju one koje do sada nisu bile registrovane.

“Očekujemo da dobijemo pozitivnu ocjenu od komisije kada se bude radila sertifikacija, koja je izuzetno težak proces i traje više od šest mjeseci, a značiće nam puno u radu svih službi, kao i za apliciranje prema brojnim fondovima i institucijama”, rekao je Nešković.

On je dodao da su ove godine aplicirali kod pojedinih stranih ambasada i institucija za rekonstrukciju Službe za laboratorijsku dijagnostiku, Službe zajedničkih poslova, kovid ambulante i Službe za mentalno zdravlje.

Nešković je naveo da su prije mjesec dana kompletirali vozni park, te da sada imaju četiri sanitetska vozila, jedno dijalizno, jedno putničko na pogon četiri puta četiri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *