Dom zdravlja Lopare: Brojni infrastrukturni projekti i sertifikacija ustanove /VIDEO/

Na proljeće se očekuje početak radova na rekonstrukciji Doma zdravlja Lopare, kada će više službi koje se nalaze u okviru ove zdravstvene ustanove dobiti nove objekte. Vrijednost projekta je oko 250.000 maraka.

Početak radova na rekonstrukciji dva objekta Doma zdravlja Lopare, počeće na proljeće. Uz finansijsku pomoć Fonda za zaštitu životne sredine nekoliko službi dobiće novi prostor. Riječ je o vrlo značajnom projektu za građane ovog podmajevičkog kraja, jer će se tako steći uslovi za kvalitetnije pružanje zdravstvene zaštite.

Biće obezbjeđen i drugačiji pristup objektu, a zgrada će dobiti i modernu staklenu fasadu.

Brojni su projekti na kojima Dom zdravlaj u Loparama radi kako bi ova zdravstvena ustanova bial na usluzi građanima. Proteklog ljeta kompletirali su vozni park, te sada imaju četiri sanitetska vozila, jedno dijalizno i jedno putničko. Osim toga urađena je i rekonstrukcija vodovodne mreže.

Dom zdravlja Lopare pokriva oko 10.000 osiguranika. 13 godina zaredom ova zdravstvena ustanova posluje pozitivno, što su pokazali i izvještaji revizorske agencije za javni sektor, što je rijedak slučaj kada je riječ o poslovanju javnih zdravstvenih ustanova u Srpskoj. U toku je proces pripreme za sertifikaciju Doma zdravlja. Značajan projekat čija priprema traje već godinu dana.

Ove godine Dom zdravlja u Loparama je aplicirao kod pojedinih stranih ambasada i institucija za rekonstrukciju Službe za laboratorijsku dijagnostiku, Službe zajedničkih poslova, kovid ambulante i Službe za mentalno zdravlje.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, Nešković je ocijenio da je na teritoriji ove majevičke opštine ona stabilna.

Nešković je pozvao sve one koji nisu vakcinisani da se prijave Službi porodične medicine i Higijensko-epidemiološkoj službi, te da iskoriste mogućnost imunizacije jednom od četiri vrsta vakcina koje su dostupne u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *