Dom zdravlja dobio rendgen uređaj vrijedan 116.650 KM /VIDEO/

Dom zdravlja Bijeljina dobio je savremeni digitalni mobilni rendgen uređaj, vrijednost 116.650 KM, u okviru Javne nabavke medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

U bijeljinski Dom zdravlja stigla je vrijedna donacija kojom će biti dodatno olakšan rad Službe radiologije koja je u vrijeme pandemije virusa korona iznijela ogroman teret posla kako bi pacijentima bila omogućena najbolja dijagnostika i zdravstvena zaštita. Direktor Doma zdravlja zahvalila je Vladi Srpske i resornom ministarstvu na donaciji savremenog digitalnog rendgen uređaja, koji će koristiti pacijenti sa područja bijeljinske regije.

Ona je ukazala da je uređaj koji je ranije posjedovala ova zdravstvena ustanova intenzivno korišten u vrijeme pandemije virusa korona.

Cilj nam je da svakom stanovniku bijeljinsken regije pružimo što bolju primarnu zdravstvenu zaštitu, kažu u rukovodstvu Doma zdravlja, koji je sa 460 zaposlenih druga ustanova primarne zdravstvene zaštite u Srpskoj. Nova oprema za Radiološku službu nabavljena je u sklopu Hitnog projekta kovid 19, koji finansira Svjetska banka.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *