Dogovorena saradnja Lopara i njemačkog Mildorfa

Načelnik opštine Lopare Rado Savić sastao se danas sa gradonačelnicom nemačkog grada Mildorf Mariane Colner i razgovarali o budućoj saradnji ovih lokalnih zajednica.

Savić je nakon sastanka naglasio da opština Lopare ima prijatelje širom Bavarske pokrajine.

– Pozvali smo gradonačelnicu Colner da dođe u Lopare, da prezentujemo naš kraj i Republiku Srpsku. Ovo je početak jedne saradnje, koja će rezultirati potpisivanjem povelje o prijateljstvu u narednom periodu. Nadam se saradnji u kulturnim i privrednim oblastima između naših lokalnih zajednica – rekao je Savić.

Gradonačelnica Mildorfa Mariane Colner izrazila je zadovoljstvo jer je upoznala prvog čoveka Lopara i najavila saradnju sa ovom majevičkom opštinom.

– Današnja posjeta je prvi znak prijateljstva naših gradova i u narednom periodu napravićemo dalje korake o našoj saradnji na obostrano zadovolljstvo – istakla je Colnerova.

Saradnju Lopara i Mildorfa inicirali su ugladni bavarski privrednik Robert Priler, prijatelj srpskog naroda i Republike Srpske. Kao i uspješni privrednik i humanitarac Miroslav Kojadinović koji živi i radi u ovom bavarskom gradu, a porijeklom je iz Republike Srpske.

– Trebamo da  gradimo mostove prijateljstva, da spajamo gradove, ljude,  i da se zajednički umrežavamo po sistemu da učimo jedni od drugih a da ta iskustva prenosimo drugima, bez obzira na naciju, ljude ili društvo u kojem živimo. Nadam se da će Lopare i Mildorf imati takvo iskustvo – rekao je Kojadinović.

U znak zahvanosti Savić je firmi “Domatek” čiji su suvlasnici Kojadinović i Priler poklonio sliku sa likom Nikole Tesle.

Grad Mildorf ima 20.000 stanovnika, bogatu istoriju, nalazi se u Bavarskoj pokrajini, između austrijskog grada Salzburga i nemačkog grada Minhen. Ima jake poslovne  veze sa svim ekonomskim faktorima u oblasti hemije.

(SrpskaInfo)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *