Dodik: Odluka Skupštine Crne Gore – neprijateljski čin /VIDEO/

Odluku Skupštine Crne Gore o rezoluciji o Srebrenici doživljavam apsolutno kao neprijateljski čin, rekao je za RTRS Milorad Dodik, srpski član i presjedavajući Predsjedništva BiH.

Dodik je naglasio da je neshvatljivo da crnogorski Parlament izglasa rezoluciju o Srebrenici, a da to nije još uvijek prošlo u BiH.  

– Ako Parlamentarna skupština BiH nije donijela sličan dokument, onda se postavlja pitanje zašto je to uradila Crna Gora, i postavlja se pitanje da li je to akt miješanja u unutrašnje stvari. Ako politika BiH nije mogla da dođe do konsenzusa o tom pitanju, kako je moguće da oni imaju pravo o tome da pričaju. Da li je to pranje njihove savijesti – naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da je to bila nepotrebna priča.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Beograd po pitanju rezolucije o Srebrenici koju je donio parlament u Podgorici, neće donositi ishitrena rješenja, već da će sve analizirati i znati kako da zaštiti svoj narod u Crnoj Gori i regionu, ali i da odgovori vlastodršcima koji stoje iza te odluke.

Vučić je u obraćanju javnosti rekao da je Srbija očekivala pritiske od onih koji žele da je oslabe, ali da nije očekivala da će on doći od najbližih.

“Mi smo spremni da pomognemo i narodu u Crnoj Gori i svuda u okruženju, spremni da pomognemo i ljudima u Nikšiću i Beranu i Bijelom Polju i Podgorici, onim na primorju i zato nećemo nikada pozivati ljude da negde letuju ili ne letuju, ali ćemo umeti da napravimo odnos kakav je potreban i kakav zaslužuju vlastodršci koji donose odluke nikada i ne konsultujući Srbiju, a te odluke se tiču Srbije i koji gledaju kako da uvrede našu zemlju i obesčaste naš narod”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, Srbija će za takve uvijek imati adekvatan odgovor koji će biti miran – takav da će neki da pomisle da je možda i kukavički, ali nikada neće biti udvorički, ni podanički.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *