Dodijeljene nagrade najboljim sportistima grada /VIDEO/

U Gradskoj upravi Bijeljine danas su svečano uručene nagrade najboljim sportistima grada za prošlu godinu u izboru “Semberskih novina” i najavljena je podrška lokalne zajednice razvoju sporta.

Radenko Tomić iz Bokserskog kluba “Radnik” najbolji je sportista Bijeljine za proteklu godinu.

“Upornost i posvećen rad na treninzima najbolji su put do uspjeha. Planiram da nastavim u tom pravcu, a očekuju nas i kvalifikacije za Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo u Beogradu”, rekao je Tomić na prijemu.

Drugo mjesto pripalo je Luki Vukoviću iz Karate kluba “Panteri plus”, a treće Sofiji Krajšumović iz Ženskog fudbalskog kluba “Radnik”.

Za sportistu godine iz reda osoba sa invaliditetom proglašen je Strahinja Rosuljaš iz Košarkaškog kluba u kolicima “Bijeljina”.

Gradonačelnik Ljubiša Petrović i predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević pohvalili su postignute rezultate najboljih bijeljinskih sportista i poželjeli im sreću u budućim izazovima.

Petrović je najavio usvajanje novog pravilnika o dodjeli sredstava u sportu koji će, kao kriterijume za dobijanje pomoći iz gradskog budžeta, afirmisati brojnost članova kluba, postignute rezultate i nivo promocije grada kroz sportsku djelatnost.

On je naveo da Bijeljina procentualno izdvaja najveća sredstva za sport od svih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i FBiH, te napomenuo da je proše godine to bilo 1,5 miliona KM.

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević rekao je da podjelu budžetskih sredstava podrške sportu treba organizovati na kvalitetniji i transparentniji način.

“Potrudićemo se da u što skorije vrijeme povećamo izdvajanja za sport iz gradskog budžeta i pokušaćemo da tokom mandata koji je pred nama izgradimo još objekata sportske infrastrukture u Bijeljini”, poručio je Đurđević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *