Dobrotvorna organizacija “Trojeručica” poklonila bolnici 28 kreveta /VIDEO/

Dobrotvorna organizacija Eparhije zvorničko-tuzlanske “Trojeručica” uručila je danas 28 bolničkih kreveta Bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini kao donaciju iz Švajcarske.

Predsjednik ove organizacije đakon Velislav Mišura rekao je novinarima da je donacija obezbijeđena uz podršku Humanitarne organizacije “Nemanjići” i Humanitarne grupe za podršku sela Bare iz švajcarskog kantona Tićino.

“Na prijedlog našeg člana, sveštenika iz Modriče Jadranka Stojanovića, koji je bio u kontaktu sa humanitarnom organizacijom iz Tićina, saznali smo da već duže opremaju bolnice u Republici Srpskoj i to je bio povod da organizujemo ovu pomoć i Bolnici `Sveti vračevi` u Bijeljini”, naveo je Mišura.

On je napomenuo da je “Trojeručica” za vrijeme vanrednog stanja zbog virusa korona obezbjeđivala besplatne zaštitne maske koje je dijelila zdravstvenim ustanovama i stanovnicima.

“U okviru našeg rada brinemo o socijalno najugroženijim porodicama, obezbjeđujemo im hranu i higijenske pakete, u saradnji sa crkvenim opštinama gradimo nekoliko kuća za ugrožene, a počinjemo i projekat `Mi smo djeca Božija` usmjeren na brigu o djeci sa posebnim potrebama i njihovo snažnije uključivanje u svakodnevan život”, istakao je Mišura.

Prema njegovim riječima, Dobrotvorna organizacija “Trojeručica” djeluje od 2018. godine, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.

Pomoćnik direktora za medicinske poslove bijeljinske bolnice Mikajlo Lazić uručio je zahvalnicu organizaciji “Trojeručica” i zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji.

“Bolnički kreveti su jedni od najsavremenijih, mnogo su udobni, što je veoma bitno za pacijente koji moraju da leže 24 sata dnevno i pomoći će bolesnicima koji se nalaze na liječenju u našoj bolnici”, rekao je Lazić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *