Dobra dinamika radova na izgradnji zatvorenog bazena /VIDEO/

Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, posjetio je danas Banju Dvorovi i obišao je radove na izgradnji zattvorenog bazena u hotelu „Sv. Stefan“, koji pripada ovoj ustanovi. Ovom prilikom gradonačelnik je istakao zadovoljstvo poslovanjem i stanjem u Banji.

Planira se da izgradnja zatvorenog bazena bude završena u naredna 2 mjeseca. Grubi građevinski radovi su završeni, a preostalo je postavljanje keramike, dekoracija i završetak pomoćnih prostorija.

– Preostalo je da se obezbijedi nešto manje od 400.000 KM da bi dvorovljanska Banja dobila moderan zatvoreni bazen, a ta sredstva će biti dobijena ili putem kredita ili izdvajanjem iz gradskog budžeta. Izgradnja bazena podići će na viši nivo ne samo medicinske, već i turističke usluge Banje. Tokom realizacije ovog projekta bilo je dosta naknadnih, neplaniranih radova, jer je započeti posao stajao godinama i zbog toga bazen nije još uvijek završen. Grubi radovi su gotovi, postavljen je sistem za prečišćavanje vode, kao i toplotne pumpe i ventilacioni sistemi, tako da očekujemo da u dogledno vrijeme bazen počne sa radom – najavio je Mićić nakon sastanka.

Banja Dvorovi prethodne dvije godine posluje pozitivno i redovno izmiruje sve svoje obaveze prema radnicima i dobavljačima. Pored izgradnje bazena, radi se i na kompletnoj zamjeni vanjske stolarije, nabavci novog namještaja, kao i na renoviranju spratova i soba u hotelu. Završetkom ovih poslova neće se stati sa ulaganjima, rekao je direktor ove ustanove.

Gradska uprava je u ovoj godini za Banju Dvorovi obezbjedila 1 milion maraka, iz kreditnog zaduženja. Oko 200 hiljada je iskorišteno za nabavku nove medicinske opreme, a ostatak od 800 hiljada je utrošen u izgradnju zatvorenog bazena. Za potpuni završetak ovih radova nedostaje još nešto manje od 400 hiljada maraka, a gradonačelnik kaže da će banja i grad naći način da uskoro pribave i ta sredstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *