Do sada vakcinisano skoro 4.500 građana prvom dozom, a 2.500 revakcinisano /VIDEO/

U Dom zdravlja u Bijeljini stigao je novi kontigent ruske vakcine Sputnjik Ve i od danas je počela imunizacija ovom vakcinom. Prva tri dana biće vakcinisani samo dijalizini bolesnici, a potom i ostali hronični pacijenti.

Danas je u Domu zdravlja Bijeljina krenula vakcinacija ruskom vakcinom Sputnjik Ve, koju će prvo primiti hemodijalizni pacijenti. U narednim danima očekuje se i dolazak novog kontigenta kineske vakcine u Semberiju.

U Domu zdravlja Bijeljina proteklih dana – 11. i 12. maja građani su se protiv korona virusa vakcinisali bez zakazivanja Astra Zenekom. U ova dva dana 208 Semberaca je primilo „oksfordsku vakcinu“ oko koje se, prema riječima Djukinove, bezpotrebno polemiše i koja je zbog raznih medijskih mahinacija izložena ruglu.

Vakcinacija u Bijeljini je počela 11. marta, među prvima u RS. Do sada je vakcinisano skoro 4.500 građana prvom dozom, a 2.500 građana je revakcinisano. Svi koji su primili vakcinu dobili su i svoj QR kod pomoću kojeg mogu putovati.

Provjerili smo i da li su u vakcinalnom centru bijeljinskog Doma Zdravlja zabilježene neki slučajevi neželjenih reakcija na vakcine protiv korona virusa.

Još jedna novina kada je o bijeljinskom Domu zdravlja  riječ jeste i da će u Ambulantu za specijalističke konsultacije iz ginekologije dva puta nedjeljno dolaziti i dr Evica Lazić specijalista ginekologije i akušerstva, načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu žena u Sremskoj Mitrovici.

Želite li saznati jeste li možda bili asimptomatski bolesnik koji je prebolio Covid-19 ili vas zanima jesu li povišena temperatura, umor i slabost zbog kojih ste nekoliko dana preležali u krevetu imali veze s koronavirusom ili je bila riječ o običnoj prehladi, uvijek se možete testirati u laboratoriji Doma zdravlja kvantitativnom IGG metodom, koju jedini rade u RS i tako otkriti imate li i koliko antitijela na virus koji uzrokuje Covid-19. Cijena testa iznosi 35 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *