Do 15. januara ugostiteljski i trgovinski objekti mogu raditi sat duže

Od sutra do 15. januara svi ugostiteljski, zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti na području Bijeljine mogu raditi sat duže u odnosu na propisano radno vrijeme, navodi se u odluci koju je donio gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Izuzetak predstavlja 1. januar kada na području grada ne rade zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti, te 2. i 9. januar kada mogu da rade zanatsko-preduzetnički i trgovinski objekti i prodajna mjesta “Lutrije Republike Srpske” najduže do 12.00 časova.

Za vrijeme republičkih praznika Nova godina /1. i 2. januar/, te Dan Republike /9. januar/, radi zadovoljenja potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužni su da rade vatrogasna jedinica, zdravstvene ustanove i preduzeća za snabdijevanje vodom, električnom energijom i za prevoz putnika.

Preduzeća, ustanove i organizacije obavezni su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Apoteke, prodavnice pogrebne opreme i veterinarske ambulante mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme republičkih praznika.

Za vrijeme novogodišnjih praznika ugostiteljski objekti mogu raditi neograničeno.

Radno vrijeme dragstora je od 00.00 do 24.00 sata.

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju mogu da rade u vremenu koji zahtjeva proces rada.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena u “Službenom glasniku grada Bijeljina”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *