“Dnevnik ratnog hirurga” svjedoči herojstvo srpskog naroda /VIDEO/

Knjiga “Dnevnik ratnog hirurga” Miodraga Lazića jedan je od najautentičnijih dokumenata i svjedočenja o građanskom ratu u BiH i stradanju srpskog naroda za slobodu, rekao je na predstavljanju knjige u Bijeljini univerzitetski profesor iz Niša Goran Maksimović.

Priča o dešavanjima u ratnoj bolnici u srpskom delu Sarajeva pokazuje pravu prirodu rata, gde su Srbi čitav rat proveli u okruženju, bombardovani, bez struje, vode, gasa i svega što je bilo neophodno za rad bolnice, izloženi svakodnevnom granatiranju, ali je i u takvim uslovima urađeno 3.500 najtežih operacija i spasen ogroman broj života, istakao je Maksimović.

On je naveo da je knjiga potvrda Lazićeve duboke odanosti srpskom narodu i prikaz ovog istinskog patriote i rodoljuba.

Maksimović, koji je autor predgovora u novom izdanju knjige koju je prvi put objavila Novinska agencija Republike Srpske Srna 1996. godine, kaže da ona, osim literatnog značaja, ima i dokumentarno-istorijsku vrijednost.

“Vidimo smrt i tamnu stranu rata, ali i herojsku uzvišenost i primjere srpskih ratnika koji su heroji ravni precima sa Kajmakčalana”, zaključio je Maksimović.

Knjiga “Dnevnik ratnog hirurga” Miodraga Lazića u novom izdanju izdavačke kuće “Scero print” iz Niša predstavljena je u Bijeljini u okviru kulturne manifestacije “Višnjićevi dani”.

Miodrag Lazić, poznati srpski hirurg iz Niša, preminuo je 14. aprila 2020. godine je u 65. godini od virusa korona.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *