Đurđević: Srbi da se okupe oko najvažnijih nacionalnih pitanja

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je na duhovnoj večeri uoči gradske slave Svetog velikomučenika Pantelejmona da iz načina na koji je živio ovaj zaštitnik grada treba izvući pouku da je potrebno dati ličnu žrtvu radi većeg, opšteg dobra.

On je uputio poseban pozdrav srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, ističući da živi bez osnovnih uslova i prava.

“Oko najvažnijih životnih i nacionalnih pitanja moramo biti okupljeni i jedinstveni u Republici Srpskoj, da se to i nama ne dogodi”, rekao je Đurđević.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je u obraćanju učesnicima Pantelinske duhovne večeri ukazao na neophodnu stabilnost u regionu i zahvalio Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću na odlučnosti da podrži povezivanje i bude primjer kako granice treba da budu što neprimjetnije.

foto: Srna

Besjedu o Svetom velikomučeniku Pantelejmonu, o hrišćanskom duhu i etosu, govorio je sveštenik Siniša Šarenac, koji je poručio da ljudi ne smiju dozvoliti zlu da prevlada u svijetu.

“Srpski narod je kroz sva teška vremena i vijekove stradanja davao velikane kakav je i Sveti velikomučenik Pantelejmon, da se narod sabira u dobru, da nam da snage, mudrosti i ljubavi da budemo ljudi, dostojanstveni, šta god radili, da je među nama dobro, da se uvijek za dobro borimo i dobro želimo”, istakao je Šarenac.

foto: Srna

Pantelinsko duhovno veče održano je u Centru za kulturu u organizaciji bijeljinske “Prosvjete”, Pozorišta “Semberija”, Muzičke škole “Stevan Stojanović Mokranjac” i drugih udruženja i ustanova kulture.

Kulturno-umjetnički program izveli su glumci Gradskog pozorišta i Hora “Sveti Đorđe”.

Sutra, na dan Svetog velikomučenika Pantelejmona, lomljenje slavskog kolača najavljeno je za 19.00 časova ispred zgrade Gradske uprave.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *