Đurđević: Gradonačelnik grubo krši zakon /VIDEO/

Skupština grada Bijeljina usvojila je na posljednjoj sjednici rebalans ovogodišnjeg budžeta grada i Nacrt budžeta za narednu godinu. Na osnovu usvojenih amandmana penzioneri sa najnižim penzijama dobiće jednokratnu pomoć, a poljoprivrednicima će biti isplaćeni podsticaji u iznosima predviđenim Pravilnikom, rekli su danas odbornici SNSD-a analizirajući skupštinsko zasijedanje.

Na posljednjoj skupštinskoj sjednici našlo se 26 tačaka dnevnog reda, odborničku podršku dobilo je njih 25, dok je bez podrške odbornika ostao Izvještaj o izvršenju budžeta grada za prvih devet mjeseci ove godine. Zašto su glasali protiv ove odluke pojasnili su na konferenciji za medije odbornici kluba SNSD-a u Gradskom Parlamentu.

Na osnovu amandmana koje je usvojila Skupština Grada, svi penzioneri u Bijeljini sa minimalnom penzijom dobiće jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 200 do 250 maraka do Nove godine.

Obezbijedili smo i dodatnih 300.000 maraka za podršku poljoprivrednicima koji će dobiti podsticaje u sto procentnom iznosima predviđenim Pravilnikom, kaže Đurđević.

Konstatovano je kaže da je došlo do prekoračenja stavke koja se odnosi na lična primanja od strane gradonačelnika.

Ističe Đurđević da apsolutno nikakvih prijetnji niti ugrožavanja bilo čije bezbjednosti nije bilo na prethodnoj skupštinskoj sjednici.

Zlatan Lazarević ukazuje na problem zagađenja vazduha u Bijeljini tokom grejne sezone i ističe da rješavanje istog nije predviđeno nacrtom budžeta grada za iduću godinu. Samo su dodaje planirana sredstva u iznosu od 150.000 maraka pomoći Gradskoj toplani. Govorio je i o gasifikaciji Bijeljine.

Nekada je Bijeljina imala budžet od oko 40 miliona maraka i tada je izdvajano oko 12 miliona maraka za kapitalne investicije, podsjeća Vaso Arsenović i izražava nezadovoljstvo trenutnom realizacijom kapitalnih projekata.

Podsjetimo, Skupština grada Bijeljina usvojila je na posljednjoj sjednici rebalans ovogodišnjeg budžeta grada od 72.375.675 KM, kao i Nacrt budžet za narednu godinu od 67.174.190 KM. Od danas je počeo i ciklus javnih rasprava o nacrtu budžeta za iduću godinu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *