Đokoviću ukinuta viza, moraće da napusti Australiju

Najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću ukinuta je viza za Australiju i moraće da napusti zemlju, odluka je tamošnjih vlasti poslije sage koja se odvijala na aerodromu u Melburnu. Informaciju su prenijeli Rojters i lokalni portal “Ejdž”, koji je čitavog dana izvještavao sa aerodroma. Đoković će pokušati žalbom na sudu da preokrene odluku i dobije priliku da učestvuje na Australijan openu.

Đoković nije dobio dozvolu da uđe u Australiju, bez obzira što je dobio medicinsko izuzeće i garantovano mu učešće na Australijan openu, nakon što su dvuje nezavisne komisije prihvatile njegov zahtjev.

Novak je oko devet sati bio na aerodromu u Melburnu, gdje mu lokalne vlasti države Viktorije nisu dozvolile ulazak u zemlju.

Čelnici Viktorije nisu željeli da mu odobre vizu, iako su Federalne vlasti tražile da se poštuje odluka o medicinskom izuzeću i dozvoli mu se učešće na Australijan openu.

Prilikom sletanja granična policija obavijestila je lokalne vlasti da postoji problem jer je iz Đokovićevog tima stigao zahtjev za pogrešan tip vize, onu za koju ne postoji izuzeće od obavezne vakcinacije.

Poslije toga je krenulo cijelonoćno ispitivanje svjetskog “broja 1”, a u čitav slučaj bio je uključen i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je kontaktirao i srpskog ambasadora u Australiji.

Novak je na aerodromu bio smješten u posebnu prostoriju, koju je obezbjeđivala policija i prema brojnim izvorima, srpskom teniseru je bila zabranjena upotreba mobilnog telefona.

Australijan open na programu je od 17. do 30. januara.

(RTS)

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.