Đokić: Principijelna podrška Dodiku u zaštiti nacionalnog interesa

Predsjednik Socijalističke partije Republike Srpske Petar Đokić poručio je uoči posebne sjednice Narodne skupštine da srpskom članu Predsjedništva BiH uvijek treba dati podršku kada traži zaštitu vitalnog nacionalnog interesa.

“Od prvog saznanja da Milorad Dodik želi da pozove Narodnu skupštinu da se izjasni o njegovom stavu, mi smo dali podršku iz principijelnih razloga, zato što mislim da srpskom članu Predsjedništva uvijek treba dati podršku za njegove stavove u Predsjedništvu, kada traži zaštitu vitalnog nacionalnog interesa”, rekao je Đokić novinarima u Bijeljini gdje danas prisustvuje skupu mladih Socijalističke partije.

Uvjeren je, dodao je, da je i ovaj put, kao što je bio slučaj nekoliko puta ranije, Dodik bio u pravu kada je zahtijevao da svoj stav provjeri i da za njega dobije podršku Republike Srpske, kroz stav Narodne skupštine.

“U ovom trenutku, namjera da se zaključuje nakakav poseban sporazum sa Centralnom izbornom komisijom i način na koji se pokušava instalirati neka organizacija koja bi imala posebnu ulogu u odnosu na druge organizacije, smatram da nije potreban”, rekao je Đokić.

Lider socijalista je dodao da u osnovi izborni proces treba da bude transparentan i da svi imaju uvid u to kako se on priprema i odvija.

Narodna skupština razmotriće sutra na posebnoj sjednici Prijedlog odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika po kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između CIK-a BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme /IFES/, veoma štetna po vitalne interese Srpske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *