Dječaci iz Bijeljine najbolji na turniru područnih saveza

Selekcija Područnog košarkaškog saveza Bijeljina osvojila je prvo mjesto na turniru Košarkaškog saveza Republike Srpske za dječake uzrasta od 13 godina, odigranom u Aleksandrovcu.

Za najboljeg igrača turnira, koji je odigran tokom vikenda, proglašen je Ognjen Stanković iz Područnog košarkaškog saveza Bijeljina.

Drugo mjesto je pripalo selekciji Područnog košarkaškog saveza Banjaluka, treće selekciji Romanija-Hercegovina, a četvrto selekciji Doboj, objavljeno je na sajtu Saveza.

Predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Aleksandar Đurđević kaže da je, nakon testiranja po područnim odborima, odabrano 48 najtalentovanijih dječaka u svom uzrastu, koji su se sportski nadmetali i družili.

“Oni koji su se najbolje pokazali predstavljaće Republiku Srpsku na turniru regiona u Srbiji početkom juna”, naveo je Đurđević.

On je istakao da je ponosan na ovaj projekat koji je dugo postojao kao ideja, a sada je konačno realizovan.

“Nastavićemo sa organizacijom ovog turnira i u drugim uzrasnim kategorijama za dječake i djevojčice, kao i sa sličnim aktivnostima kojima će se posebna pažnja posvetiti našim najmlađim i najtalentovanijim igračima i igračicama”, naveo je Đurđević na “Instagramu”.

On je zahvalio Ministarstvu porodice, omladine u sporta Republike Srpske, bez čije podrške ovaj projekat ne bi bio realizovan.

Selektor Područnog košarkaškog saveza Bijeljina Dejan Gajić rekao je da je ovaj turnir sjajan projekat koji je doživio odličnu realizaciju.

“Ovo je više nego odlična stvar za mlade igrače i sigurno će im dati novi podstrek za rad. Istakao bih i da je vraćena pažnja na mlađe kategorije, koje to svakako zaslužuju. Viđeno je mnogo odličnih igrača, na kojima je da nastave da treniraju i da se razvijaju u pravom smjeru”, naveo je Gajić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *