Djeca poručila – ne budi loš, bacaj smeće u koš /VIDEO/

Rad sa djecom u najranijem uzrastu u sferi ekologije trebao bi uticati da se trajno promijeni njihov odnos prema životnoj sredini, poručeno je danas sa centralnog trga u Bijeljini gdje je u sklopu akcije “April mjesec čistoće” obilježen Dan planete Zemlje.

Ono malo netaknute prirode, u velikoj je opasnosti da nestane pod pritiskom savremenog čovjeka, uporno upozoravaju naučnici. Na Dan planete Zemlje sa Gradskog trga u Bijeljini mališani vrtićkog uzrasta poslali su jasnu poruku, koju su iskazali kroz recitacije i kreativni rad sa svojim roditeljima i vaspitačima.

Smeće pored puta, na ulici, na napuštenom placu ili njivi nije ništa novo u Bijeljini. Iako je Komunalna policija na terenu, problem nelegalnih deponija do sada nije u potpunosti riješen. Ali biće, kažu u Gradskoj upravi i najavljuju postavljanje video nadzora na četiri lokacije koje su očišćene i sanirane tokom ovogodišnje ekološke aprilske akcije uz pojačanu aktivnost Komunalne policije.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, da li je planirano i pranje gradskih ulica, Ostojić kaže.

Da se od malih nogu treba govoriti o ekologiji i načinima zaštite i očuvanja životne sredine, jer priroda kroz sve izraženije klimatske promjene upozorava da treba našu pomoć, ističu u rukovodstvu bijeljinskog Vrtića “Čika Jova Zmaj” i podsjećaju da su realizovali ekološku nedjelju uz brojne aktivnosti u koje su bila uključena djeca od mlađeg jasličkog do starijeg vrtićkog uzrasta.

Kako bi se slika zelenih površina popravila na području Semberije, gdje je već godinama unazad intenzivna ekspanzija gradnje, u ovogodišnjoj akciji “April mjesec čistoće” biće zasađeno oko 570 novih sadnica na nekoliko lokacija kako u gradu, tako i u seoskim mjesnim zajednicama.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *